Det växer så det knakar ute i mina odlingsbäddar, så det fick bli en rejäl "tuktning" idag.
Timjan, salvia, oregano, mejram, vinterkyndel, citronbasilika, gräslök och lite kanelbasilika mixades med grovt Himalayasalt i matberedaren till det blev en knallgrön, väldoftande "geggamoja". Jag valde att använda mycket kryddörter och lite mindre andel salt. Detta salt blir aldrig torrt, utan fortsätter ha "gojig" konsistens. Jag använder det sedan som smaksättare i soppor och grytor, istället för buljongtärning med en massa skräpiga smakförstärkare...
Som jag tidigare skrivit här i bloggen så blommar ringblommorna gladeligen trots avsaknaden av sol. Dagligen hamnar några blommor på tork. När de är riktigt torra repar jag av kronbladen och lägger i ett fint apotekarglas.
![]() |
Torkad ringblomma |
Lev väl!
/Lotta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar