Vissa julförberedelser vill man liksom dra på, medans andra kan man inte skjuta på. De ska ha viss tid på sig att "mogna" för att sedan kunna avnjutas lagom till jul.
Dagens recept på julsnaps har jag hittat i förra årets upplaga av Jeanne d´Arc Magasinet. Enligt receptet skall den stå minst en månad, gärna upp till ett år. Jag testade det redan i fjol, men då fick den bara stå i två veckor, sedan silades den ner och blev julklapp till pappa och svärfar. Hur den smakade? Vet ej - jag dricker inte snaps (har aldrig gjort det faktiskt).
JULSNAPS
1 flaska "snapssprit"
1 dl mandel
1 dl russin
1 msk kryddnejlika
1 vaniljstång
1 muskotnöt
2 kanelstänger
15 pepparkorn
en liten bit färsk ingefära i skivor
Klipp vaniljstången i bitar, dela på muskotnöten. Lägg alla ingredienser i en burk eller flaska och fyll upp med sprit/brännvin. Låt stå och dra minst en månad, men gärna upp till ett år. Sila och häll upp på vacker flaska.
I väntan på tomten... |
Men med Emil och Griseknoen i minnet blev det stopp och belägg för det stålleprovet!!
Lev väl!
/Lotta
Mmm..låter gott även om jag inte är en snapsälskare jag heller:-)
SvaraRaderaDäremot har jag bakat kanelkakor idag som blev jättegoda!
Kram Cecce
Hur är receptet till kanelkakorna??
SvaraRaderaHelena
Kanelkakorna är det inte jag som har bakat, utan det är Cecce. På hennes blogg Ceccesblogg.blogg.se finns massor med recept på olika bakverk. Receptet på kanelkakor publicerade hon den 5/11 i år. Hoppas du hittar receptet där. Lycka till!
Radera/Lotta