måndag 7 maj 2012

Sol på flaska


Idag har jag har jag konserverat sol :)! Vädret här på Österlen har varit helt ok. Lite sol och moln om vartannat. Riktigt varmt o härligt när solen tittat fram, och lite mindre varmt när molnen hade övertaget.

Uppiggad av att äntligen ha en ledig dag i kombination med vädret tog jag min lilla korg och drog till skogs. Japp, ni läste rätt - SKOGEN!! 
(För er som inte känner mig kan jag berätta att skogen är inte direkt mitt rätta element... Men jag har bestämt mig för att jag ska lära mig uppskatta detta fantastiska naturrum). Har till och med bildbevis
på att jag agerat Skogs-Mulle...

 
Förutom att plocka maskrosor blev det björklöv och lite granskott, men det kalla vårvädret har inte gjort att naturen ligger så jättelångt fram i sitt arbete, och granarnas skott var än så länge pyttiga. 

På hemvägen stannade jag till vid Vårhallen, denna gudabenådade plats. Jag tror att det är en av de vackraste platserna vi har i vårt avlånga land.








Nu är det kväll. Hälften av maskrosorna ligger i olivolja och skall till vintern bli en härlig solsalva för händer och fötter. Andra hälften av dom ligger i Brännvin Special tillsammans med lite lime och skall bli "sprallevann" till sommaren.
De små granskotten ligger i olivoljaoch skall till vintern bli härlig värmande skogssalva. Björkbladen ligger till tork, och är sedan tänkta att brygga härligt te av. Och jag är glad och förnöjsam över att ha haft en bra dag....
I morgon är det åter dags att bege sig till de mörka sörmländska skogarna för ytterliga kurstillfälle. Aromaterapi är det visst på schemat. I like!!

                           Lev väl!
                                                                 /Lotta

4 kommentarer:

  1. Vilka underbara bilder :) och så inspirerande med maskrosorna!

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja, maskrosor är allt annat än ogräs om man bara väljer att se det från en annan vinkel...

    SvaraRadera
  3. Men, vad du kan!!
    Sprallevann av maskrosor! Kul grej!
    Granskott är naturens viagra, har jag hört...
    Vi har en gårdsbutik utanför Höör, där kan man köpa inlagda granskott på burk...Uppskattad present kan jag lova, efter att ha gett bort sådana till åtskilliga manliga bekanta! ;O)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ooo! Kanske en ny målgrupp att hitta - jag menar, män finns det ju gott om, och granskott likaså ;)... En given kassa succé?!?

      Radera