Jag använder mig av ett recept som jag tagit ur vår lokaltidning för många år sedan. Det är stensäkert!! Kolorna blir sådär fantastiskt mjuk-sega som man vill ha dom.
Det puttrar i min gryta... |
HEMLAGAD KOLA:
100g smör
2dl vispgrädde
3dl strösocker
1dl ljus sirap
1msk glykos
1tsk vaniljsocker
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. tillsätt grädde, socker, sirap,glykos och vaniljsocker. Koka utan lock tills smeten håller för ett kulprov. Det tar ca 15-30 min, rör om då och då.
Om du vill kan du smaksätta med tex kakao, saffran, lime, lakritspulver eller pepparkakskryddor.
Häll upp smeten i en oljad form och låt svalna. Skär eller klipp lagom bitar. Förvara kallt.
Så mumsiga! |
Ett tips är att lägga kolorna i en vacker burk och ha med sig som "gå bort present", brukar vara väldigt uppskattat.
Vaniljkola |
Lev väl!
/Lotta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar