lördag 27 december 2014

Sådär efter jul...


Så är juldagarna slut. Fort gick det, och som vanligt blev det en massa ätande, umgänge och vila (varvat med ganska mycket jobb för min del). Juldagen är officiella "kalsongdagen" här hemma, och det var min endaste hellediga dag denna veckan. En dag som tillbringades iförd pyjamas och raggsockor under röda filten i fåtöljen framför tv:n.
Uttrycket "kalsongdag" myntades av sönerna för många år sedan, och innebär att denna dag klär vi inte på oss och umgås inte med andra än familjen. Alltså tillbringas dagen i pyjamas och morgonrockar, görandes inget speciellt.

Idag är jag mellan två jobbnätter, och inte mycket blir uträttat. Mannen står för kökstjänsterna, och han har inlett fastlagsbullesäsongen. Han är galen i detta anspråkslösa bakverk och tjatar om fastlagsbullar hela året när de liksom inte är i säsong. Så idag tog han saken i egna händer och förvandlade några släta vetebullar till sina favoriter...


Dagens frukost för min del. Mannen bedyrar att de är helt naturliga, fulla av vitaminer, mineraler och fibrer. Hmmm, man kan ju undra...

Inatt är sista jobbnatten för denna "omgången", och 12 nätters ledighet väntar sen. Känns inte alls jobbigt att ha en rejäl långledighet framför sig av någon anledning :).

Ha en fortsatt fin helg!

/Lotta

1 kommentar:

  1. Oj, han tänker på fastlagsbullar innan julmaten är slut!
    Skönt för dig att ha en lång ledighet framför dig!
    Ha det fint!
    Kram Eva

    SvaraRadera