fredag 10 maj 2013

Sin fars dotter

... eller "äpplet faller inte långt från päronträdet". Är det inte så man brukar säga när barn har likheter med sina föräldrar. Det kan vara utseende eller en egenskap.


Jag och pappa har väl en hel del likheter, men det som nog är bland det mest utmärkande är det här med att läsa en instruktion eller en bruksanvisning. 

Hur många gånger har pappa inte givit sig i kast med att montera ihop diverse grejor, för att när han sedan börjar närma sig slutet ha en massa grejor över? Eller att det mot slutet inte riktigt håller ihop, så får han göra om allt från början igen under långa radänger av svordomar och idiotförklaring av de som har kommit på en sån korkad bruksanvisning... 
Där är vi lite lika han och jag.

Som idag t.ex; husets herrar var fikasugna (i vanlig ordning). Jag hade en påse svenska äpplen liggandes i köket. Äpplepaj får det bli tänkte jag, sugen på att hitta ett nytt recept. Hittade ett på en paj som bakas utan form, "Lantlig äppelpaj".

Jag skummade receptet, och hej o hå så bakade jag paj...


Precis innan den skulle i ugnen kollade jag receptet igen. Aprikosmarmelad skulle röras ut i varmt vatten och klickas över. Jag bredde ut det på botten innan äpplena lades på. Pudra LITE kanel över - inte för mycket betonades. Tja, bilden talar för sig själv... Men jag uppmärksammade att smör skulle klickas på i alla fall :).

Lantlig äppelpaj
Hur den blev? God gissar jag... Det mesta blev uppätet.

                            Lev väl!
                            /Lotta
 


1 kommentar:

  1. Visst är det intressant det där med vilka egenskaper som går vidare i släkten. Både positiva och mindre smickrande. ;)

    Och du, jag tycker att pajen ser hur god ut som helst och vad gör väl det om man ändrar om lite i receptet. Kanske till och med blir bättre. :)

    Kram på dig

    SvaraRadera