fredag 15 mars 2013

Sol inne....

Det här med väder alltså - det är verkligen något som berör. Vart man än vänder sig, i sociala medier, ute "på stan", på jobb diskuteras väder. Det som just nu är mest slående är allt gnäll över snön. Alla vill ha vår. OCH sol. OCH värme...

Fine! Så kan det ju vara... MEN mig veterligen har denna gnällspiks-kör ännu inte lyckats påverka vädrets makter. Så säg - varför hålla på och gnälla och oja sig över sådant som man absolut inte på något vis kan påverka?? Jag fattar det helt enkelt inte.

Det vi däremot kan påverka, både du och jag, det är vår inställning till saker och ting. Just i det här fallet vädret. 
Om jag istället väljer att fokusera på hur vackert det faktiskt är med snö, och tänker att vi ju är i mars månad, så det betyder att även om det snöar idag så är det alldeles strax borta igen. Då blir det inte alls jobbigt med snö. 

Och den där efterlängtade solen... Den kan man visualisera på annat vis än bara genom fönstret. Idag valde jag att äta sol till frukost...
Kesella med färsk mango, grape och te i en limegrön mugg. Sol, värme och kärlek...
Sol!!
Sol ute - nej! Men sol inne och sol i hjärta och sol i sinne :)...

Go´fredag på er alla, och med en önskan om en riktigt fin helg! (Själv ska jag tillbringa de fyra närmaste nätterna med sjukhusjobb, och dagarna med sovande...)

                             Lev väl!
                             /Lotta

 

1 kommentar: