Dessa underbara människor att få vara tillsammans med, dessa fina djur som finns "överallt", den härliga och vilsamma miljön och den otroligt goda maten. Och all denna klokskap som vår enastående lärare och mentor så givmilt och rakt på sak delar med sig av. Hennes djupa kärlek till allt levande sprunget ur Moder Jord är innerlig och äkta, och jag känner stor ödmjukhet och tacksamhet över att få fördjupa även min kontakt med allas vår urmoder.
Vårt "klassrum" |
Omgivna av gårdens djur under lektionerna... |
Som vanligt har maten en väldigt central roll vid dessa utbildningsveckor. Vi äter så mycket gott, och denna veckan var vegetarisk så när som på lite rökt skinka i lördagskväll. Det är en fröjd för både öga, mage och gom - vackert, sinnligt, aromatiskt, gott...
Fredagens middag... |
...Refried beans med kokosris och tomatsalsa |
Det goda brödet... |
...med smak av rosmarin och flingsalt. |
Filodegsrullar med smak av ingefära, citron och kardemumma |
Yoghurt med mandarinhonung, körvel och solrosfrön |
Dagens inlägg avslutar jag med en bild på Valter - gårdens "snygge kille". Han brukar ju alltid få vara med på ett hörn här på bloggen när jag varit iväg på kurs :)...
Valter i grönsakslandet |
Ha det gott!
/Lotta
Men oh vad det ser härligt ut. Vad är det för kurs?
SvaraRaderaBlir så glad av att läsa det du skriver om den gamla hästen, ja, han ser verkligen gammal ut, vilket härligt hästliv.
Och vilken god mat! Önskar jag var mer kunnig inom det vegetariska.
Ha en bra dag!
Jag går en två-årig utbildning där jag blir ört-, aroma- och samtalspedagog med ekologisk inriktning. Det är verkligen riktigt kul!
RaderaHästen på bilden är en Isa, och hon är 23 år gammal :).
Hoppas att du också har fina sommardagar...
Ett sådane pensionistliv skulle jag oxå kunna tänka mej! Så småningom...
SvaraRaderaJag oxå - men jag vill sätta tänderna i annat än gräs :)...
Radera