onsdag 27 juni 2012

Tvålfrossa!

Idag har jag stått i butiken hela dagen. Många fina möten med goa kunder!

När man står i butiken är det oftast som om kunderna för dagen har en inbördes överenskommelse... Liksom att "idag frågar vi om ansiktscremer, eller idag frågar vi om kosttillskott. Dagens tema har helt klart varit tvål!

Handgjord ekologisk tvål från Munkholm
 
Många har "sniffat runt" och njutit av de många olika tvålarna som finns i butiken. Lavendel, Avantgarde, Chai The, Måndans.... Bara namnen gör en lycklig!

Kaneldoftande ekologisk tvål från Senses by Nature

Men den tvål som gör mig allra lyckligast, Drottningen av Tvålar, är den fina lagrade Aleppotvålen. Denna pärla bland juveler som kan användas till allt från ansiktsvård till intimhygien till hårvård. Den är det snällaste du kan hitta för huden, samtidigt som den ger minimal belastning på miljön. För det är ju trots allt så, att vi i vår iver att hålla oss rena och fräscha orsakar stor belastning på både vår egen hud, och på Moder Jords. Allt vi spolar ut i avloppen hamnar ju där ute någonstans, trots idoga försök att rena vattnet på vägen. 


Men vi har bara ett vatten! Det byts inte ut, det skiftar bara form.

Vattnet vi dricker av idag är det samma som Jesus och hans lärjungar drack av. Vattnet vi badar i idag är det samma som Marie Antoinette badade i.

Tänk på det nästa gång du öppnar kranen eller spolar i toalettstolen! Det kan även vara värt att tänka på nästa gång du schamponerar håret...
Det är dags att vi alla tar ansvar för vår konsumtion - både vad vi konsumerar och hur vi konsumerar!! Så, varför inte prova något annat - kanske rent av en Aleppotvål :)??

                           Lev väl!
                           /Lotta 


Syriansk Aleppotvål








                                                                                    
   



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar