fredag 29 juni 2012

Så mycket bättre!

Så mycket bättre - och då menar jag inte TV-programmet, utan de alternativ som finns till gårdagens "fulingar"; mjällschampon.

Naturen tillhandahåller ett enormt skafferi med råvaror som vi kan använda oss av för att öka vårt välbefinnande och vår hälsa. Det är mångtusenårig kunskap som är på god väg att dö ut, men som förtjänar ett bättre öde än så.

Om vi går tillbaka till förra inlägget som involverade hårbottenproblem så finns det naturliga och "snälla" alternativ att ta till. En metod som kräver lite mindre insats från dig är att ta en flaska Hamameliss hydrolat (Trollhassel vatten), blanda i ett par teskedar MSM (organiskt svavel). Skaka om rejält så att MSM:et löser sig. Vill man kan man tillsätta ett par droppar eterisk olja från lavendel, så får det en god doft oxå. (MSM kan lukta lite "pruttigt"...) Spraya i hårbottnen flera gånger om dagen.

MSM=lindrande och läkande, Hamamelisshydrolat= läkande, Lavendel= lugnande och läkande...

Ett annat alternativ som kräver lite mer i förberedelsefasen är att göra ett "hårbottente";

Ta 5dl vatten, 1msk krossade enbär, 2tsk torkad nässla och 2tsk torkad styvmorsviol. Brygg som ett te,sila och häll upp på flaska. Badda på detta minst 1 gång om dagen, men gärna mer. Förvara flaskan svalt, så håller den ett par dagar.
Man kan även smörja in hårbotten med olivolja eller jojobaolja, samt några droppar havtornsolja efter "baddningen".

Dessa båda alternativ jobbar mjukt och fint tillsammans med kroppen, och stöttar och bygger upp huden. Alltså kan man inte vänta sig något super-duper resultat efter en eller ett par dagars användning, utan man får ge det den tid det behöver för att hjälpa. Men ofta är det så att man har ofta inte fått problemet över en natt i heller... 

Råvarorna till båda alternativen hittar du hos mig på Brunnshälsan.

Nu önskar jag er en gó fredagskväll, och hoppas att ni får en del inspiration till hur man kan göra annorlunda...

                           Lev väl!
                           /Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar