söndag 11 augusti 2013

Vad var det nu det hette?

Helgen har verkligen rusat på i "190". 

Det har varken funnits tid för vare sig besök hos andra bloggare, eller tid att lägga här på egna bloggen. 
Senaste veckornas tema har ju som bekant varit flyttande och umgänge med vänner. Vi har haft massor med vänner och även en del släkt på besök, med allt vad hör därtill i form av mat och dryck. Och så har även denna helg sett ut...

Igår var det lite släkt och delar av familjen som var på besök. Mina små prinsessor bland annat :)... Jag längtar alltid lika mycket efter att få träffa dom!

Eftermiddagen tillbringades alltsåledes i köket, och starten blev väl kanske inte den allra bästa...


Så kan det gå när man vänder ryggen åt en gryta med grädde. Tja, har man inte inte något att göra innan så fixar man sig lätt lite extra jobb.
Men efter detta lilla kökshaveri blev det inga flera intermezzo. Kvällen meny bestod i lite grillat kött med olika tillbehör. Bland annat hade jag gjort "Bouraki" som är en grekisk "grönsaksgratäng". 


Aubergine, zuccini, tomater, chevreost, mynta och oregano tillsammans ger en himmelskt god liten anrättning att ha till tex grillat. Originalreceptet innehåller även potatis, men det utesluter jag av den enkla anledningen att jag inte äter potatis.

Bouraki

BOURAKI

1 Aubergine
1 Zuccini
2 tomater
ca 150-200g chevréost
Mynta och oregano efter tycke och smak - men jag tar MYCKET!
ca 3dl grädde (gärna vispgrädde)

Skiva aubergine och zuccini i ca 1cm tjocka skivor. Skiva även tomaterna, men i något tunnare skivor. 
Häll lite olivolja i botten på en ugnsfast form, och lägg ut ett lager aubergine, och ovanpå det ett lager zuccini. Skiva Chevré och täck grönsakslagret med. Hacka örterna och strö över. Salta och peppra litegrann. Täck med ytterligare ett lager aubergine och zuccini, och toppa med skivad tomat. Häll över grädden. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 50 min, eller tills grönsakerna är mjuka.

Gästerna igår blev väldigt förtjusta i denna maträtt, och hade inte alls svårt att äta den. Det som blev svårt var att komma ihåg namnet på den varje gång den skulle skickas runt bordet; 
- "Kan du skicka den där... Vad var det nu den hette?? BAZOOKAN!!

Bouraki eller bazooka - kalla den vad du vill, men gott är det i alla fall :)! 

                Ha en fortsatt fin söndagskväll. 
                         /Lotta

5 kommentarer:

  1. Tack för receptet som kommer att testas! Låter hur gott som helst :-)

    SvaraRadera
  2. Haha, bazooka! Det smäller högt det där receptet :)
    Det lät gott så, tack för receptet!
    Kram och ha en fin start på veckan som kommer!

    SvaraRadera
  3. Wow,det lät och ser hur gott som helst ut.
    Men namnet...kan vi döpa om rätten till nåt lättare? ;)
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Spännande! Både namnet och ingredienserna. Tack för tipset! :) Och vilken mysig helg ni har haft. Det är det där lilla som betyder så mycket. Tid att umgås med nära och kära.

    Ha en fin vecka nu Lotta!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. Det ser ut att vara nåt som t om jag kan laga. Nåt nytt och lite annorlunda att bjuda på vid tillfälle.
    Trist med grädd intermezzot det biter sig ju in så in i bomben och luktar värre än värst.
    Kram

    SvaraRadera