söndag 31 mars 2013

På spaning

Vilket underbart väder vi haft i dag!! Strålande sol från en klarblå himmel, och nästan ingen blåst alls.

Vad passar då bättre att ägna sig åt en så´n här dag om inte lite vårspaning. Jag tog mig en promenad och höll ögonen öppna efter lite vårtecken, trots att det finns en hel del snö på sina ställen.

Kolla! Det mesta av snön är borta på åkrarna, och man kunde i dag se över till Bornholm. Tyvärr lyckades mobilen inte fånga det så jättebra på bild, men den finns där i bakgrunden, den lilla vackra danska ön.

        Sedan hittade jag dessa små vårpigga sötnosar...

Visst piggar det upp ordentligt?? Men som sagt, en hel del snö finns kvar och gömmer många vår-skatter. "Det som göms i snö kommer fram i tö" - så det är bara till att vänta.


Och har ni lagt märke till hur ljust det är fortfarande? Klockan är sex på kvällen, och solen skiner fortfarande med full styrka. Härligt!!

Nu väntar fixande av dagens middag, och sedan en liten stund på soffan innan en natts arbete ska avverkas.

                          Lev väl!
                          /Lotta

lördag 30 mars 2013

De lyckliga vinnarna

Just en snygg lotteriföreståndare jag är som glömde att meddela vinnarna i mitt lilla jubileumslotteri i förra inlägget!

Det är många som har kikat in hos mig, men bara fyra som har meddelat att dom vill vara med i lotteriet, så det blev många vinnare. Mannen fick agera lottdragare, så eventuellt missnöje med fördelningen hänvisar jag till honom ;).


Och vinnaren till doftljuset från Munkholm är Anna Svensson. Grattis! Maila mig din adress och vilken doft du önskar.

Vinnaren av produkterna till det lilla hemma SPA:et är Miss Juni.
Grattis du oxå!! 

Och till sist har vi vinnaren av en ekologisk tvål från Munkholm; Maria. Grattis! Maila efternamn och adress så har du snart ett paket i brevlådan.

Eftersom det bara är en tävlande kvar så tycker jag att det känns bäst om även denna kvinna får ett pris. Susanne H, du får oxå en tvål från Munkholm. Jag har på känn att du är Simrishamnare, så titta in till mig en dag och välj vilken du vill ha.

Maila till Brunnshälsan på info@brunnshalsan.se, så har ni snart era små paket.

                   Ett stort tack till er alla!

                             Lev väl!
                             /Lotta

 

Smitare

Se, det hjälpte! Mitt nej tack från igår. 
Jag vill ju inte gnälla över vädret eftersom det är meningslöst, men som sagt ett vänligt men bestämt nej tack kan jag absolut bjuda på. Idag skiner solen från en klarblå himmel och man känner genast hur livsandarna återvänder.

Idag var ambitionen från min sida att jag skulle städa och fixa lite med tvätt eftersom det behövs just nu. Men istället för att ta i lag med detta förvandlades jag till första klassens smitare! Det är ett märkligt fenomen som ofta drabbar mig när jag har sånt som jag tycker är mindre kul framför mig. Då hittar jag på allt annat än det som var tänkt.

Dagens smitning blev ett kok ansiktscreme och ett litet kok cerat för torra läppar...
Cerat på gång...
 Fina vaxer och fetter blir i ett litet nix till fina cerat med smak av apelsin och ingefära.

Men tillslut hann samvetet fatt mig och dammsugaren åkte fram i ett huj, disken in i maskinen och tonårssönerna jagades med blåslampa ;)... Tvätten får vänta. Jag lovar - INGEN tar den ifrån mig!

Sen tog orken slut, och jag hamnade här med en mugg te i näven och datorn i famnen. Lite vila innan kvällens påskfirande.

Och förresten, igår slogs ett nytt litet "rekord" för mig här på bloggen; över 100 besökare på en och samma dag!! Så kul! Om jag har fått några nya besökare de senaste dagarna så är ni hjärtligt välkomna, och jag hoppas att ni kommer åter igen och igen. Och till er som följt mig sedan tidigare; jag är så glad över att ha er som läsare :)!

            En fortsatt glad påsk önskar jag er alla!

                             Lev väl!
                             /Lotta 
 

fredag 29 mars 2013

Nej tack!

Nej tack! Jag är nöjd nu. Behöver inte mer. Vill inte ha mer. Snö alltså. Man kan ju undra om det är julafton eller påskafton i morgon??

Dagens premiär för mig i min nya lilla butik blev minst sagt sval ur flera avseenden. Smällkallt och ytterst få besökande.
Lite trist, men dagens väder har inte inspirerat till någon utevistelse.

Än tråkigare är det för alla konstnärer som har sina utställningar denna veckan. Påsk är stor konsthelg här på Österlen. Då går den årliga konstrundan av stapeln, och folk reser hit från när och fjärran för att titta på och inhandla allsköns konstverk. Många konstnärer gör sin huvudinkomst denna helg, och är väldigt beroende av vädret. Vackert väder = fler och köpsugna kunder. Men vi får väl hålla tummarna för att det blir bättre imorgon istället.

Så för att trotsa den segdragna vintern och snön, så väljer jag idag att visa lite vackra sommarbilder som jag tagit hos "Mandelmanns Trädgårdar", Gustav och Marie Mandelmanns ekologiska odlingsparadis. Om ni någon gång skulle komma till Österlen så missa inte denna pärla! Dom har fantastiskt fina trädgårdar, och ett mysigt trädgårdscafé.





Åååh vad jag längtar! Men för varje dag som går kommer den närmare - den där efterlängtade sommaren :).

                           Lev väl!
                           /Lotta

torsdag 28 mars 2013

Slut i batterierna

Igår; Jobb på salongen 9.30-18.45. Hem o fixa mat, lite bloggande och slösurfande innan nästa jobb på sjukhuset 21.00-07.00. 

Idag; i säng klockan åtta i morse. Upp och hoppa kl 12 igen. Jobb på salongen igen kl 13.15- 17.30. Sen ett spinningpass på det...

Och nu; Nu är jag trött!! Helt slut i batterierna. Sängen kallar minsann redan...

                          Go´natt!
                          /Lotta

onsdag 27 mars 2013

Ikväll händer det!

Ikväll tror jag absolut att det kommer att hända! Att jag passerar 10.000 besökare här på bloggen :). I skrivande stund står den på 9991 besökare.

Bloggens ettårsdag passerade obemärkt, men 10.000 besökare är absolut värt att firas tycker jag. Som ni kanske varit uppmärksamma nog att se, så har jag bytt namn och lay-out på bloggen i går kväll som ett led i detta firande. Jag hoppas att ni läsare ska trivas med denna förändring - själv blev jag väldigt nöjd.
Jag tror att bilderna kan göras mer rättvisa med en vit bakgrund istället för en grön, plus att jag kan använda olika storlekar på bilderna också.

Efterhand som bloggen formats har den ändrat inriktning. Från början var den tänkt mest som en förlängning av Brunnshälsan,men den har sedan blivit mer och mer "Lottas" istället. Därför tycker jag att namnet "Mitt (eko)liv" passar bättre.

Men åter till firandet! Jag tänkte att det kan vara kul med ett lotteri... 
... så jag lottar ut ett ekologiskt doftljus från danska Munkholm. De finns med dofterna Vanilj, Choklad och Forest. Skulle du inte ha turen att vinna detta, så har du chansen på ett ekologiskt tvål från samma tillverkare eller ett litet paket för ditt hemma-SPA fyllt med härliga produkter ur Maria Åkerbergs sortiment.

För en lott: Lämna en kommentar till detta inlägget om vilken doft på ljus du skulle vilja ha om du vinner.

För två lotter: Länka till detta inlägg (gärna med bilden) från din blogg, samt lämna kommentar om vilket doftljus du skulle vilja ha.

På lördag 30/3 kl 12.00 dras de tre lyckliga vinnarna:). 

Missa inte detta gyllene tillfälle att medverka i bloggens första lotteri! Länka på ;)...

                          Lev väl!
                          /Lotta


tisdag 26 mars 2013

Påsk-"pimsande"

Ännu en ledig dag lider mot sitt slut. Dom går fort dom där lediga dagarna. Ja, egentligen inte snabbare än andra dagar, men det är bara det att de är så få. 

Hela familjen har varit hemma; sönerna har påsklov och mannen ligger däckad i 39 graders feber. Influensa tro?? Jag själv är inte alls sugen på att bli liggandes i feber eller annan sjukdom, så det är det tunga artilleriet som gäller. Eteriska oljor både i aromalampor och som sprayer för rum och kropp brukas flitigt, och jag håller tummarna för att det hjälper.

Påskhelgen är ju nära, och idag har jag faktiskt ägnat mig åt lite "påsk-pims". Jag har snyggat till gamla påskägg så att de har fått en lite mer vuxen look. Ni vet de där pappersäggen som man fyller med godis... Skitfula tycker jag, och vi har såna i mängd och parti! 

Men med decoupagelim, pensel, gamla notpapper och lite vackra band i högsta hugg skred jag till verket.

Pyssel på gång
Detta har jag aldrig gjort förut, men det var riktigt kul. jag gillar liksom när det blir resultat direkt - vänta är inte min grej! Lite kladdigt, och fingrarna fick sin dos av lim oxå. (Skulle läsa en tidning i eftermiddags - inte helt friktionsfritt eftersom sidorna fastnade på fingrarna när jag bläddrade...)

Men äggen blev jättefina! Jag gillar detta här med att återanvända de saker man redan har. Och i detta fallet blev äggen som nya.


Fint!
Nu väntar de bara på att fyllas med något fint eller något gott!

                           Lev väl!
                           /Lotta 

 

måndag 25 mars 2013

Kalas och kakmonster


Idag har vi haft födelsedag här hemma. Äldste sonen fyller 17 år idag, och hade önskan om att "kak-kalas", och med Cookie-monster muffins. Han älskar kakor!

Jag är väl ungefär som Aladins lampa, men med vilja att tillgodose lite fler önskningar än tre. Så muffinsen som bakades igår genomgick i förmiddags ett förvandlingsnummer - till oigenkännlighet...
Chokladmuffins i väntan på förvandling

Cookiemonster!

Pryder sin plats på kalasbordet
Resultatet blev lyckat och sonen blev nöjd. Är sonen nöjd så är mamman nöjd :). Och nu är mamman trött...

                            Lev väl!
                            /Lotta

söndag 24 mars 2013

Mera kakor

Nu sitter man här igen med datorn i knäet. Det är söndag kväll och helgen har rusat förbi i flygande fläng. En fin helg som har inrymt mycket, alltifrån fysisk aktivitet till umgänge med goda vänner.

Gårdagen inleddes med ett spinningpass kl 08.00,(mannen fick ta tiden kl 07.00...). "Spin of Hope" var det som avverkades till förmån för Barncancerfonden. Sedan blev det veckohandling tätt följd av handbollsmatch i Ystad. Yngsta sonen hade hemma match, och det vill jag helst inte missa. 
Väl hemma igen installerade jag mig i köket bland grytor och skålar där jag tillbringade några timmar innan goda vänner dök upp för en trevlig lördagskväll tillsammans.

Idag inleddes dagen med handbollsmatch i Ystad igen (vår andra hemstad...) Äldste sonens tur att ha hemmamatch. Hemfärden gick om "bildoktorn" där min lilla pärla lämnades för lite omvårdnad under morgondagen. Ytterst olägligt med sjuk bil just nu - men det är det väl alltid när jag tänker efter. Brukar alltid bli dyrt när bildoktorn ställt diagnos och behandlat "patienten".

Hemma hamnade jag i köket igen. Mera kakor inför morgondagens firande av husets blivande 17-åring skulle bakas.
Cookies med hasselnötter och choklad
Nöt-och choklad cookies, mazariner och muffins blev dagens "skörd". 
Och nu sitter jag här. Trött och nöjd efter en bra helg. Och imorgon är det partaj. Mitt älskade "lilla Hjärta" börjar bli stor :)...

                           Lev väl!
                           /Lotta

 

fredag 22 mars 2013

Storbak


Stor bak har jag alltid haft (även om den är lite mindre nu), men det är inte den som ska avhandlas här idag. 
Nä, jag har varit i bagartagen och haft storbak här hemma. Äldste sonen S fyller 17 år på måndag, och vill ha ett kak-kalas med MASSOR av goda kakor. Vad gör man inte för sitt ena älskade hjärta så säg?
Lakritskolakakor på gång
 Bland annat testade jag något helt nytt; lakritskola kakor. Receptet hittade jag hos den lakritsälskande och baktokiga bloggerskan Cecce. Hon har en väldigt fin blogg, och det vattnas oftast i munnen när man besöker den. Hennes variant av kakorna doppades i choklad, men det momentet hoppade jag över. Receptet hittar ni här.
"Dejlige!!"
Resultatet? Ja, jag var tvungen att provsmaka en liten hörna, och jäklar i min låda vad goda dom var!! 

Annars har min lediga fredag förutom bakning ägnats åt tvätt, tvätt och lite tvätt till. Och städning... ja, vad mer kan man göra på en stackars ledig fredag?

Men att avrunda med ett spinningpass, sedan en god middag och ett glas rött är inte helt fel :). 

I kväll blir det tidigt i säng - imorgon är det till att upp och hoppa tidigt. Spinning klockan 08.00!! Det är väääldigt tidigt...
Men det är "Spin of Hope", och man cyklar till förmån för Barncancerfonden. Då kan man offra en sovmorgon utan att hänga läpp tycker jag.

En fortsatt fin fredagskväll önskar jag er alla!

                           Lev väl!
                           /Lotta


 

torsdag 21 mars 2013

Ha-galen!!

Det här med att ha blivit "inneboende" i den fina ört-handelsträdgården är ju toppen på alla sätt och vis. I princip bara fördelar. Men, jag har gått och blivit "ha-galen". Jag vill ha ALLT!! 

Där finns så mycket fina växter och saker, så jag blir liksom inte mätt på det. Men mannen här hemma protesterar högljutt när jag förklarar hur mycket jag verkligen "behöver", och att det nog kommer att bli kostsamt att arbeta i detta himmelrike. Order om köpförbud har utdelats, men jag är faktiskt inte alltid den lydiga typen :)...

Bered er på en "bild-bombning". Jag måste bara få lov att visa!
Penséer med löfte om vår

Perfekt i mitt uterum!

Vattenkannan - Ja tack!

Påskfint

Fina fjärilar

Gärna på min yttertrappa :)

Den turkosa till mitt turkosa kök...

Olivträd - kan aldrig få för många!

Älskar korgar i trädgården!

Vackra mossiga krukor

Till dukningen i vår

Ännu mer vårkänslor...
 
Kan någon förklara hur jag ska kunna vara och verka i allt detta underbara utan att ha något med hem?? Finns det något krumelurpiller att ta? 
Nej - jag tror att jag slår dövörat till mannens protester och låter någon liten grön vän följa med hem ibland...
Bedårande!!
      Kanske jag börjar med denna fina blommande rosmarin...

                             Lev väl!
                             /Lotta

onsdag 20 mars 2013

Flyttar igen!!

Jaha, så kom den ändå - snöstormen... Ett dygn försenad slog den till. Vitt, kallt och vackert var det som "lämnades" kvar.

Av dagens planerade arbete på salongen blev det inte så mycket. Kunderna kunde inte ta sig in till mig. Lite trist, men vädrets makter rår man ju inte på. Men en full arbetsdag blev det ändå:), jag är nämligen i gång och flyttar verksamheten igen (delar av den i alla fall). 
Jag har nämnt det här på bloggen innan, att jag ska bli "sambo" med Malin och Karin på MaKalösa Trädgårdar. JIPPI!!!
Brunnshälsans butik är numera flyttad och installerad i denna underbara miljö, och på långfredag har jag "premiär" i nya lilla butiken. För den är verkligen liten min lilla eko-butik. Från 135 kvm till 5 kvm... Det kräver lite kreativitet när det gäller möblering minsann. 
En liten försmak...
För ditt välbefinnande...

Eko? Javisst!

Ena sidan...

...och andra sidan
Jag är så nöjd! Det blir så mysigt och alldeles lagom :).

Och vet ni, vilken tur jag hade i dag! När jag kom upp till Malin och Karin hade de precis fått leverans av växter. Så i värsta snöyran lastades det ena härligare än det andra in i deras butik.
Rosmarin, timjan, salvia, kyndel, immortelle. "Vanliga", krypande och uppstammade. Rena rama himmelriket! Sån´t gör mig alldeles salig.
Grönt är skönt!

Glad-piller

Salvia

Ett hav av rosmarin
Kan ni tänka er dofterna? De värmde ända in i själ och hjärta. Jag blev helt förälskad i de fina uppstammade timjanplantorna. Det har jag aldrig sett tidigare. Även uppstammad salvia var nytt för mig.
Timjan på stam
 
Så för er som blev inspirerade av mitt blogginlägg från igår kan jag bara säga att detta är en skattkammare! Här har ni alla resurser mitt framför näsan -bara att frossa loss...Längtar ni efter vår, värme, sommar och sol så lovar jag att ni får absolut den rätta känslan här, trots minusgrader och snö.

Som sagt, på långfredagen finns jag på plats mellan 10-14, och hoppas verkligen att få träffa många både nya och gamla kunder. Men ni är givetvis välkomna innan dess oxå - då finns den MaKalösa personalen till er tjänst.

                           Lev väl! 
                           /Lotta

tisdag 19 mars 2013

I väntans tider...

Ute stormar det och snön yr rundor. Inte så mycket ny snö uppifrån, utan det känns mest som om vår Moder Jord har bestämt sig för att omfördela det som redan finns.

Jag har just avverkat fyra arbetsnätter på sjukhuset, och sitter nu bekvämt tillbakalutad i min mysiga fåtölj. Sådär allmänt trött och seg som man kan vara efter några vakna nätter... En mugg härligt värmande Chai-te, datorn i knäet och min ständige lille fyrbenta följeslagare kloss intill mig. Sämre kan man ha det en tisdagskväll i mars vill jag lova!

Men ändå, i väntans tider... På den där som vi alla längtar efter. VÅREN!! Den lyser ju med sin frånvaro utanför fönstret. Denna uppiggande livsbejakande årstid som vi bleknosade nordbor så innerligt trånar efter. Men vad är det det gamla talessättet säger? "Bra kvinna reder sig själv!"

Så jag tog tag i detta här med våren. Jag fixade en liten "mini-vår" med löfte om en stundande sommar här inne istället :)...
Min lilla vårträdgård
Timjan, oregano och rosmarin i köksfönstret ger livsandarna "första hjälpen" med omedelbar effekt. Bara att se dessa små skönheter och känna deras livskraft, dra med handen genom grönskan och låta sig förföras av deras fantastiska doft, gör att snön utanför genast känns mindre närvarande.
Gott, vackert och nyttigt!
Och färgklicken - det otroligt vackra granatäpplet - som så villigt lyfter fram skönheten hos det gröna... Jag blir alldeles varm och lycklig bara av att titta på det! 
"Havets dagg"- Rosmarinus officinalis
Nu väntar ett tidigt sänggående i renbäddad säng - salongsarbete i morgon :). 

En fortsatt fin kväll i stormen önskar jag er alla.

                           Lev väl!
                           /Lotta