tisdag 25 september 2012

Så bra!

Vaknade igår upp till denna utsikten...




... med denna "frukosten" på sängen...
Var tillbringade jag då min födelsedag?
Jo på...
Mannen överraskade med att ha bokat en övernattning, god mat och SPA-upplevelse för oss båda. Gårdagens omtalade klänning satt fint, vinet smakade HIMMELSKT (men vad annat kan det göra efter ett helt år i "avhållsamhet"...)och rummet var så fint!
Så jag har därför bestämt att jag fyller 40 nästa år igen! Vill liksom ha en favorit i repris :)...

Ett stort och varmt tack för alla glada och fina kommentarer efter gårdagens inlägg! Nu åker jag iväg på en veckas kurs, så då kommer det inte att bli några uppdateringar här på bloggen, men nästa vecka ses vi igen!

                        Lev väl!
                        /Lotta

måndag 24 september 2012

En vikt(ig) resa..

Ett stort grattis till mig själv! I dag är det min dag. Min 40-års dag...

För precis ett år sedan tog jag ett beslut. Nu eller aldrig! 
Jag har gjort det en gång förutmen tänkte då för tio år sedan, att aldrig  utsätta mig för detta igen. Att behöva ta tag i en rejäl, ohälsosam övervikt igen.
Men det är så svårt att hålla tag i nya vanor, och så lätt att halka in gamla (o)vanor.

Det är åtta år sedan jag startade företaget. Åtta år av hårt arbete, ohyggligt många arbetstimmar per vecka. Detta samtidigt som barnen blev större och deras aktiviteter tog mer och mer tid. För mig blev det ingen tid alls för mer än barn och arbete. Ingen träning, ingen ordning med mat eller mattider. Kilo lades till kilo. Och rätt som det var en dag så visade vågen att jag hade lagt på mig 45(!!) kilo... Inget kul alls. Det är hel liten människa att släpa runt på.

I april förra året strosade jag runt i en klädesaffär. Fick syn på en klänning. Precis i min stil! Kände att den vill jag ha. Såg stor och rymlig ut. Glad i hågen till provrummet... Passade INTE! Jag såg ut som värsta "tutt-fian" med kassler-armar. Inget vackert alls... Men jag bestämde mig för att den ska jag ha. Jag ska ha den på mig på min 40-års dag oavsett om den passar eller ej!! Så i kassan bad jag att få den inslagen i present. Hemkommen hamnade den på en hylla i garderoben väl inpackad i paket, och där har den legat sedan dess.

I maj förra året halverade jag min arbetstid på Brunnshälsan. Ständigt ont i ryggen, skuldran, axlarna och händerna. Återkommande låsningar och ryggskott gjorde att jag inte kunde jobba lika mycket med behandlingar längre. 

Jag började åter jobba som sjuksköterska på deltid. Denna gång på en medicinavdelning. Helt nytt för mig. Psykiatri har varit min grej, både inom slutenvård och öppenvård. Men inom somatiken har jag bara jobbat tre år på en akutmottagning. Men vårdavdelning, det är annorlunda det. Hjärtsjukdomar, stroke, diabetes... I stor grad livsstils sjukdomar. En tanke formades i mitt sinne. "JAG VILL HA HÄLSA!". Visst kan vem som drabbas av dessa sjukdomar, men jag kände att jag behöver ju inte tvunget jobba aktivt för att få någon av dessa.

Så på 39-års dagen lovade jag mig själv att skaffa mig hälsa till min 40-års dag... Jag gjorde en deal med mig själv - ge din kropp ett sabbatsår Lotta. Vilket innebär att jag inte ätit något tillsatt socker, inget mjöl, inget ris och ingen alkohol på ett helt år! (Och då menar jag verkligen att jag har inte rört minsta lilla gnutta av något av detta). Målet var att tappa alla 45 x-tra kilon detta år.
Och att komma igång med träningen igen...

Så hur har det gått då?

Året som gått har varit tufft. I november dog min farmor, och två månader senare dog min mormor. Jag har flyttat med företaget, utökat verksamheten. Jag har anställt personal och jag har sagt upp personal... Sommaren var slitig med minimalt med ledighet. Vid alla dessa tillfällen brukar jag i vanliga fall äta. Äta för att döva...
Men jag har jobbat hårt med att förändra både beteende och tankar. Vägen har inte varit spik rak, det har blivit en del omvägar.

Jag lyckades inte ta mig ända i mål, men en bra bit på vägen. 32kg har jag lyckats bli av med. 32 kilo närmare en god hälsa. Att utesluta vissa födoämnen har visat sig passa min kropp bra, och jag mår väldigt bra av den mat jag äter nu. Träningen har jag tyvärr inte lyckats få in som en naturlig del av min vardag ännu. Det är alltid den som får stryka på foten när tiden inte räcker till... Men i höst skall det bli prio 1!

Detta blev ett långt (ego)inlägg, men jag vill med detta försöka peppa och inspirera. Man kan allt - bara man vill tillräckligt. Oavsett vad det gäller. Alla har ett eget ansvar för sitt liv och sitt mående. Man har alltid ett val, även om inget av alternativen som bjuds är vad man önskat sig. 

Tro på dig själv och det du gör. Tillit och förtröstan...

Suddig, men det blir inte bättre än så :)

                         Lev väl!
                         /Lotta



 

söndag 23 september 2012

Surdegsbröd

Nu har jag "testat" min surdegsstart! Valnötsbröd blev det.

I morse när jag steg upp såg den satta surdegen ut så här...
Den hade stått över natten med en handduk över sig. "Fluffig" och fin!
Efter att ha knådat in havssalt, valnötter, mer mjöl och mer vatten var det dags för jäsning igen.
Jag lät det det jäsa ungefär tre timmar i rumstemperatur. Under tiden hann jag både med att överraska en fin vän och köra o handla. Inte klokt vad bra med lång jästid!

Sedan var det dags att grädda enligt konstens alla regler. Brödet stjälptes upp på en baksten...

...och skjuts in i ugnen i en timme. En kopp kallt vatten hälldes på en plåt nederst i ugnen... 
Måste säga att jag var mycket spänd på om brödet skulle resa sig eller bara bli en tung döbakad klump.
                     Men... tadaaa!!
Ett superfint valnötsbröd! Måste säga att jag tycker det ser väldigt proffsigt ut:). Och hur det smakade? Så gott enligt kvällens gäster.
Men vad annat kan ett bröd bli som man "bakat" ända sedan i söndags kväll? Det är väl vad man kan kalla slowfood i alla fall...

                         Lev väl!
                         /Lotta

fredag 21 september 2012

En bra dag

Idag känner jag mig hel. Riktigt, riktigt hel. En vecka med betydligt mindre arbete än på länge (så länge att jag knappt minns...).

Att vara i kapp med praktiska göromål både hemma och på jobb, men framför allt att vara i kapp med sitt sinne. Att ha hämtat upp så mycket energi att man känner sig hel. Att man åter har förmågan att fullt ut uppskatta och känna tacksamhet över vad man har...

Små, små enkla saker och handlingar som ökar på plus-kontot ordentligt. 

Mitt pluskonto idag; bjudit mannen på lunch på "Börjes". Tillbringat ett par timmar i trädgården. Röjt bort vissna sommarblommor och planterat lite höstfint istället.



Gjort någon glad med en bukett blommor, gjort helgfint inne och ätit en god middag. Och nu...



Fem aromalampor sprider väldoft och goda energier i hela huset. Tända ljus, en kopp gott ört-te, båda sönerna hemma. Mitt recept på en bra dag. Välkommen helg!



                         Lev väl!
                         /Lotta
 


 

Tekniskt geni

... kan jag inte precis skryta med att jag är!

Jag har som bekant en blogg som jag själv startat, jag kan lägga upp bilder på den. Jag har en Facebooksida för Brunnshälsan som jag själv har startat upp. Den kan jag med nöd och näppe lägga upp bilder på. (Igår var första gången jag lyckades ladda upp bilder från telefonen via datorn - helt utan hjälp av någon!!)
Jag har en hemsida som jag själv kan uppdatera och hjälpligt lägga in bilder på. Detta sammantaget är STORT för mig.

Men där går gränsen för mitt tekniska kunnande i cyberspace...

Igår fick jag en kommentar från en gó läsare om att det är joxigt att lägga kommentarer till mig för att jag har någon sorts ordverifiering (ni vet en sån som ser ut som om man dragit in ett helrör vodka när man läser det), som man måste göra för att kunna publicera sin kommentar. Hade icke en aning!! Kanske inte så konstigt att det mest är "blogg-proffs :)" som kommenterar...

Jag kan inte pynta bloggen med en massa trevliga saker längs med sidorna - så som man kan se i många bloggar. Ser fint och proffsigt ut tycker jag. Och jag vet inte hur man gör för att länka till andra fina och roliga bloggar som jag följer. Jag kan inte "rita" och fixa så där coolt som vissa gör... Ni som vet - snälla hjälp!!

Men jag tror att jag i alla fall lyckats få bort det där med verifieringen (så nu är det fritt fram att lämna MASSOR med kommentarer...) 

Så nu väntar teknik-snillet spänt på support :)...

                        Lev väl!
                        /Lotta
 

torsdag 20 september 2012

Poff!!

Idag skulle surdegsstarten ha lite till "mat" innan den kan anses som färdig. Så i morse precis innan jag skulle ge mig iväg och jobba (stylad och klar), skulle jag mata den. Så locket skulle öppnas för första gången sedan jag satte degen. 

Jag kan bara säga; om ni någon gång skulle få för er att göra ett sådant projekt så använd skyddskläder!! Det sa "POFF", precis som jag i gårdagens inlägg befarade.
Poffet medförde ett klädbyte samt ett mycket intressant mönster på köksbänk, spis och luckor... Precis vad man har tid till när man är på väg till arbetet. Suck!!

Och doften sen - en kombination av prutt och rökt korv(!!)... Ska det lukta så?? Är det någon som vet det? Himla tur att jag inte äter bröd själv :)...

                          Lev väl!
                          /Lotta

onsdag 19 september 2012

Det bubblar

Oj vad det bubblar och jäser!! 

För tre dagar sedan fick jag för mig att testa på att sätta igång en surdegsstart. Ett rårivet äpple, rågmjöl och vatten geggades ihop och hälldes på en stor konserveringsburk. På med locket, och sedan har jag inte öppnat det. (Är rädd att det ska säga "poff"...)

Men så var det den lilla detaljen att geggamojjan behövde ju värme för att komma igång... Gärna 28-30 grader. Man rekommenderades att ställa burken på värmepannan tex. Men nu är det så att vi har ingen värmepanna eftersom vi värmer huset med direktverkande el (dyrt och icke miljövänligt), så vad göra då?? Jag kan ju inte direkt traska omkring med en en-liters glasburk under tröjan precis...

Nöden har som bekant ingen lag, och burken placerades på badrumsgolvet där vi har golvvärme som heter duga! Om någon tycker att detta verkar snuskigt så observera att burken inte har varit öppen! Men den skakas omsorgsfullt enligt konstens alla regler två gånger om dagen. Och nu kan ni tro att det är "krut" i burken. Det bubblar och jäser något alldeles kolossalt.

I morgon är det dags att sätta fördegen, och på fredag är det dags att baka bröden. Ska bli så spännande! jag har aldrig bakat surdegsbröd innan. Någon av er läsare som har erfarenhet av detta? Tips i såna fall??

Jag får väl återkomma till ämnet på fredag...

                        Lev väl!
                        /Lotta 

tisdag 18 september 2012

Nudist, javisst!!

... ja det var min första spontana tanke efter att ha sett en ryslig TV-dokumentär för ungefär en månad sedan. 

"Modets offer" hette den. Den handlade om modeindustrins offer, de som finns bakom kulisserna. De som ser till så att vi kan konsumera och vältra oss i nya och billiga skor och kläder. Fattiga människor i Asien som tjänar i princip "nada" samtidigt som de marineras både ut- och invändigt med gifter.

Krom är förbjudet i Europa pga att krom blir något som kallas för krom 6 vid höga temperaturer. Detta är ett ämne som är mycket cancerframkallande. Vad gör man då? Jo, man förlägger produktionen i fattiga länder utanför Europa istället.
De visade garveriarbetare i Bangladesh som arbetar för knappt 10:-/dag!!Och som inte har en aning om att det är gifter de arbetar med. Skyddsutrustning, vad är det?? Dessa arma stackare jobbade helt utan skydd, och restprodukter spolades bara rakt ut på gatan.

Kinesiska arbetare satt och klistrade skor med ångor av toulen rakt upp i näsan...
Toulen är ett färglöst, lättflyktigt och mycket brandfarligt lösningsmedel som används i färger, lacker och lim. Det påverkar centrala nervsystemet. Inandning kan ge yrsel, huvudvärk, illamående, trötthet, berusning och medvetslöshet redan vid mycket små mängder. Vid längre tids exponering kan det ge upphov till nervositet, aptitlöshet, stickningar och domningar i armar och ben. På hud kan toulen orsaka rodnad, hudsprickor och kontakteksem. Vidare kan kan det påverka koncentrationen av könshormoner, orsaka menstruationsstörningar och kromosomskador.
...rakt upp i näsan och utan skyddshandskar. Kanske något att tänka på nästa gång du handlar skor "Köp tre par - betala för två"...

Vidare behandlades hur det går till vid produktionen av jeans. För att få fram de slitna effekterna som många vill ha sk "stonewash" använder man metoden att sandblästra plaggen. Turkiet som är en stor jeansproducent har förbjudit denna metod pga dess hälsovådlighet. (Vid sandblästring sprutar man stora mängder finkornig sand mot de partier som ska se slitna ut. Detta genererar stora mängder damm som i sin tur ger den allvarliga lungsjukdomen "stendammslunga"). Vad gör dom stora klädföretagen då? Jo, flyttar produktionen till Bangladesh där det inte finns något som helst skyddsnät vare sig för arbetarna eller miljön. Skrämmande om du frågar mig!! 

Förutom risken för stendammslunga exponeras arbetarna av alla kemikalier och tungmetaller som finns i jeans (men det gör även vi konsumenter). Det är en riktig "gosig" cocktail som kan komma alltifrån färg till nitar och detaljer. Tex. använder man formaldehyd (som är allergi- och cancer framkallande) i slutet av tillverkningen för att skapa konstgjorda slitna veck i ljumskar och knän. Ajaj! 

Men, tänkte jag då genast, ekologiska kläder. Det försöker jag ju handla i möjligaste mån. Det måste ju vara bra!?!
Men se tji fick jag! Det visade sig att de stora jordbruk som odlar "ekologisk" bomull använder genmodifierade plantor som fungerar bra de första åren. Sedan angrips dessa av skadedjur som bekämpningsmedlen inte biter på. I sin desperation besprutar bönderna dessa grödor än mer. Moment 22... 
Och när man sedan kommer till färgningen av dessa ekologiska plagg så visade det sig att det ekologiska tyget fick "bada" i samma bad som konventionellt framställda tyger. Det finns inte något helt ekologiskt alternativ berättade en av tillverkarna som medverkade i filmen. 

Allergiframkallande azofärgämnen och dispersionsfärgämnen är något som används vid färgning av kläder. Filmen visade på arbetare som stod barfota i stora kar med färgningsvätska upp till knäna. Det gjorde mig så ont att se! Både för de fattiga arbetarnas skull, och för min egen - att jag som ovetande konsument medverkat till detta.

Men det är ingen ursäkt att man har varit ovetande, man har ett ansvar att ta reda på vad det är man konsumerar. Man har ett ansvar för HUR man konsumerar. Här hemma i Sverige handlar mycket om slit o släng. Har du tröttnat på något så släng det o köp nytt... Så är den allmänna jargongen i samhället, och de stora producenterna av kläder, förbrukningsvaror och hemelektronik berättar dagligen för oss att vi blir sååå mycket lyckligare av att konsumera mera!!

Men vi kan göra skillnad! Tänk en gång till nästa gång du lockas av något frestande erbjudande på skor eller kläder. Behöver jag detta? Det är kanske inte nödvändigt med 17 par skor... Är det rimligt att ett ekologiskt bomullslinne på tex Lindex kan kosta 79:-? Knappast!! Men det går att få tag på ekologiska textilier, men då får man leta bland småskaliga producenter av både bomullen och kläderna - och då är prislappen en helt annan...

Själv har jag beslutat att inte sälja mer kläder när de som finns i lager är slut. I alla fall inte förrän jag hittat ett alternativ som känns etiskt och miljömässigt riktigt. 

Dagens inlägg blev långt och helt utan en massa piffiga bilder. Men det finns inget piffigt alls med detta allvarliga ämne. Jag hoppas att detta har väckt en eller flera tankar hos er som läst det!

....men nudist - det får jag nog backa på i alla fall...

                          Lev väl!
                          /Lotta


 

måndag 17 september 2012

Sjukstuga

Dagisbaciller hör man ju ofta om, särskilt så här i början av terminen. Nu har ju mina pågar passerat den åldern för länge sedan, men likväl undgår dom inte diverse infektioner efter skolstart varje år. Det slår aldrig fel!!

Halsont, hosta och förkylning har redan hunnit avverkas i en omgång. Nu är vi på rond två... Tre dagar förra veckan hade jag 187cm 14-åring ihoprullad på tvåsitsoffan med halsont och allmän sjukdomskänsla, och i dag har jag haft 196cm 16-åring ihoprullad i tvåsitssoffan hela dagen. Feber och allmänt kass...Och på väg till handbollsträningen i Ystad ikväll fick vi vända halvvägs för då var "yngsten" illamående... Isch!!

Själv marinerar jag mig invändigt med Echinacea och örtteér och höga doser organiskt svavel, och utvändigt med eteriska oljor för att förhoppningsvis själv slippa omgång två... (Echinacean motar basseluskerna, och förkortar infektionen om den redan lyckats få fäste).

Mycket sömn och frisk luft är inte heller att förglömma...

                         Lev väl!
                         /Lotta

lördag 15 september 2012

Frukost

Har återigen avverkat många jobb-nätter på sjukhuset. Sista natten nu, sedan ska jag bara jobba EN natt nästföljande tre veckor :). (Börjar närma sig ny kursomgång igen - ÄNTLIGEN!!) Och så har jag ju en fin salong med så många fina kunder som oxå ska ha sin service...

Nattjobb sliter som bekant mer på kroppen än ett dagjobb, och när man som jag kombinerar ett natt-och ett dagjobb så inbillar jag mig att det kan slita ännu lite mer... Återhämtningsdagarna finns liksom inte samma sätt. Så för att hjälpa min kropp till återhämtning så brukar jag ofta mixa ihop diverse "häxdrinkar" till frukost eller mellanmål. De är riktiga vitamin och antioxidant bomber!!

Spenat, kiwi och avocado
Basen i dagens frukost var som på bilden här ovan; en rejäl näve sköljd babyspenat, en kiwi och en avocado. Massor av klorofyll och fina fettsyror!!
Blåbär, hallon, gurkmeja, nässel- och nyponpulver
1 dl hallon, 1 dl blåbär, 1 krm probiotika, 1 tsk vardera av gurkmeja, nyponpulver och nässelpulver. Antioxidanter, mineraler och skyddande bakterier... Yummy!! Toppade det hela med 10 droppar vardera av nyponfröolja och havtornsolja (ännu fler fina fettsyror...)

Allt mixas tillsammans med 3-4 dl vatten. (Går även bra att använda juice att mixa med, då blir smoothien betydligt sötare). 
Superfood
  ... och av detta blir två stora glas härlig smoothie.

Just denna variant är inte alls söt, utan smakar väldigt friskt av bären. Önskar man en sötare variant kan man antingen använda juice som jag nämnde, eller så kan man blanda i mogen banan.

Att starta sin dag med en sådan drink gör vilken kropp som helst glad, och man håller sig mätt ett bra tag. Jag vet att det kan låta lite "spooky" med spenat i drickan, men jag lovar - det smakar inget, du får bara ta del av alla dess nyttigheter!! Våga testa!

Laddad med superkrafter väntar nu ännu en natt i vårdverkligheten...

                          Lev väl!
                          /Lotta

 

tisdag 11 september 2012

Saker du inte visste att du behöver...

          ...finns i Brunnshälsans fina butik :)!!

Madonna från Jeanne d´Arc
Den här söta lilla madonnan pryder sin plats lite varsom i hemmet. Korglyktorna är så mysiga nu på hösten sitt fina sken som silas genom rottingen.

Söta handvirkade vantar
Aromasten med eterisk olja
Kanske ett par handvirkade vantar att mota höstkylan med? Aromastenarna sprider underbar doft där man har placerat ut dom.

Kreativ Insikts fina kort
Koppar, muggar och fat för höstens mys
Doftljus från Munkholms
Vackra tunikor

Fina flaskor att sätta julens olika snapsar i (hög tid nu...), Korgar, kakburkar och superhärliga naturliga doftljus... Vackra tunikor, kjolar och klänningar...



Med andra ord - allt du inte visste att du behöver finns på Brunnshälsan:)
                 Varmt välkomna på ett besök!

                        Lev väl!
                        /Lotta

 

lördag 8 september 2012

Celebert besök

I förmiddags när jag varit och veckohandlat släpade jag som vanligt totalt överlastad in veckans varor (hellre det än att gå två gånger...). 
På ena sidan om vår grind växer en stor spirea häck. Denna är fortfarande väldigt grön och frodig, med massor av små gröna blad.
När jag passerade denna häck fick jag en sån där känsla av att här är något som inte brukar vara här. Jag vänder mig om och tittar mig omkring - kan inte sätta fingret på vad det är som pockat på min uppmärksamhet... Blicken dras till häcken - och där sitter den!


Så vacker! En stor trollslända sitter där och tittar tillbaka på mig och låter sig villigt fotograferas. Ett magiskt ögonblick, mötet mellan oss. Så vacker i sina färger, med skira helt perfekta vingar. Jag har aldrig sett en trollslända här hemma någon gång, så undrar vad den vill just mig?

I den andliga världen representerar trollsländan odödlighet och pånyttfödelse. Den står för nuet, förändringar, drömmar, snabbhet, virvelvindar och aktivitet. Livets magi. 
Söker du svaren där du tror att de finns, eller där du vet att de finns? Det kan bara ske en förändring om du är ärlig mot dig själv. Lev i nuet - det är det enda som existerar, lev i livets magi. Ta ansvar över dig själv.

När jag läser dessa rader om vad detta lilla djur betyder är det upp till mig att ta in och göra min tolkning och sanning av det givna budskapet. Det säger så mycket. Jag är nöjd och tacksam över denna vägledning och över detta celebra besök mitt på en lördagsförmiddag.

Lev i nuet - lev i livets magi - ta ansvar över dig själv...
Klokt och vackert.

                          Lev väl!
                          /Lotta



 

onsdag 5 september 2012

Morgonlyx

Morgonlyx... 

Det handlar inte om sovmorgon eller en extra smarrig frukost på sängen, utan om morgonpromenaden.

Jag är nog en av dom mest morgontrötta människor jag vet! Sängens dragningskraft på mig är magisk på morgontimmarna. Men ibland efter att ha uppbådat all viljestyrka i världen lyckas jag masa mig upp en timme tidigare än vad nöden kräver. Jag startar min runda som en sportklädd zombie. Skorna är gamla och väl ingångna (lite för väl tror jag - får ont i benhinnorna av dom), och vet precis hur dom ska gå. Detta är perfekt eftersom hjärnan ännu inte är påkopplad...

"Autopilotskorna"

Men så efter en stunds traskande så möts man av detta...

     ...och då kan man inte annat än att vakna till. 

Tänk vilket privilegium att få ta del av denna storslagna syn varje dag. Helt gratis dess utom... 
Att få sätta sig på en sten och känna stillheten i sitt sinne, en liten stund av meditation gör gott för både kropp och själ.

               Moder Jord är vacker och givmild!

                         Lev väl!
                         /Lotta

tisdag 4 september 2012

Bevarar sommaren

Solen har varit generös med sin närvaro här på Österlen senaste tiden. Almanackan säger höst, men ute har det varit sommar...
Efter en sommar med "hög luftfuktighet" (läs; en sjutusans massa regn), så är det bara att tacka och ta emot dessa solstrålar.

Vädret med både regn och sol har gjort att min lilla örtagård är ytterst frodig, och jag sysselsätter mig en hel del med att ta hand om detta gröna guld. Jag kan inte upprepa det många gånger nog - tänka att ta fram dessa flaskor och burkar, så fulla av sol och liv, när vintern har oss i sitt grepp.

Oregano, vinterkyndel, chili och fransk dragon
Ekologisk äppelcidervinäger smaksätts med olika kombinationer av kryddor, chili och vitlök. Himalayasalt mixas med diverse olika kryddor... Det doftar fantastiskt i köket!!
Örtsalt och örtvinäger i olika smaker
Vackert!
Så häftigt att veta precis vad det är i flaskorna och burkarna, och att det är mina "omsorger" som har gjort att det växer så det knakar. 
Helt perfekta "gå bort presenter" att ha med sig om man skulle råka bli hembjuden till någon ;)...

                                                                    Lev väl!
                            /Lotta